Het Belgische Geronimo Games maakt haar primeur op SPEELWARDEN. Een goede reden om deze sympathieke zuiderburen even voor te stellen:

Geronimo Games is niet alleen nieuw op SPEELWARDEN, maar maakt ook nog eens de lange weg vanaf België naar Friesland. Wie zijn Geronimo Games en met wat voor spellen houden jullie je bezig?

Geronimo Games is distributeur en uitgever van bordspellen in de Benelux. Wij brengen duurzame relaties tot stand tussen de spellenuitgevers en -handelaars in deze landen. Al sinds 2014 brengen we zo mensen samen en commercialiseren we de bordspellen van onze partners.

Vanwaar de naam ‘Geronimo’ ?
De naam “Geronimo” werd gekozen, omdat Geronimo Games dezelfde waarden heeft als de gelijknamige Apache-leider uit de 19e eeuw deelt: nabijheid, duurzaamheid en passie.

Welke spellen komen jullie demonstreren die we vooral niet moeten missen?

We brengen in ieder geval 5 van onze spellen mee: Paper Dungeons, een Roll & Write spel waarin je al tekenend je route kiest en schatten verzamelt; It’s a Wonderful Kingdom, een 2-personenspel waarin je je eigen Middeleeuwse koninkrijk ontwikkelt, en 300 Earth and Water, een spel over de strijd tussen Grieken en Perzen in de antieke oudheid.
De laatste twee, The Hunger en Karak, willen we even extra in het zonnetje zetten:

In The Hunger, een spel van de beroemde spelauteur Richard Garfield, kruip je als speler in de huid van een bloeddorstige vampier die ’s nachts zijn kasteel verlaat op zoek naar prooi. Je maakt jacht op mensen, voert geheime missies uit en probeert de succesvolste vampier van allemaal te worden. Maar pas op: zorg dat je vóór dageraad weer terug bij je kasteel bent, anders blijft er alleen een hoopje as van je over…..
SPEELWARDEN heeft hierbij de primeur voor Nederland van de Nederlandstalige versie!

The Hunger : avant premiere voor Nederland!

In Karak verkennen de spelers de catacomben onder het kasteel van Karak. Iedere speler kiest een van de 6 verschillende karakters om de velen gangen en kamers te onderzoeken. Tegel voor tegel zul je ontdekken hoe dit mysterieuze labyrint eruitziet – dat verschilt namelijk elk spel. Je vecht dapper met allerlei monsters, rust jezelf uit met wapens en toverspreuken, en – het belangrijkste – verzamelt blinkende schatten. De speler die de meeste schatten heeft aan het einde van het spel, is de winnaar – een ware kampioen van Karak!

2 karakters en het groeiende labyrint in Karak

Nog een laatste woord?

Tot ziens in Leeuwarden! We hebben er zin in!

4 reacties

  1. Leuk dat ze komen. We hebben trek12 van Geronimo al uitgespeeld en op het spellenspektakel met een zeer enthousiaste meneer gesproken. Brengen zij ook trek12 Amazonia naar Nederland?

  2. Antwoord Geronimo Games: Trek 12 Amazonië zal vermoedelijk pas in september uitkomen, dus helaas niet op tijd voor Speelwarden.

  3. Bedankt voor het navragen. Al fijn om te weten dat ze het uitbrengen en dat het binnenkort komt. Blij mee!

Reacties zijn gesloten.