De minst centraal gelegen spellenuitgever van het land (2e Exloërmond, wie weet waar dat ligt?) is tegelijkertijd één van de best zichtbare op de spellenbeurzen. Gelukkig vroegen zij voor SPEELWARDEN niet om dezelfde ruimte als op het Spellenspektakel 2021, want dat had ècht niet gepast.

Dit neemt niet niet weg dat de White Goblins een heel pakket aantrekkelijke spellen meeneemt. Allereerst is er natuurlijk Ark Nova, waarin je als speler je eigen moderne dierentuin moet plannen en bouwen. Daarbij is niet alleen je populariteit belangrijk, maar moet je ook op je reputatie letten. Je hebt enorm veel keuzes en geen spel is gelijk aan de vorige. Ark Nova is al een echte hype over de hele wereld en nu in een Nederlandse versie verkrijgbaar.

Enkele van de populairste titels van WGG zijn ook aanwezig, zoals het dobbelspel Qwixx, het handelskaartspel Amul en het vrolijke partyspel Codenames. Voor vrolijkheid staat ook het dit jaar uitgekomen Lang leve de Koning garant, waarin je probeert om de meest populaire adviseur bij de koning te worden (en niet één van die vervelende collega’s aan jouw speeltafel).

Wie van puzzelen en speuren houdt, kan zijn hart ophalen bij het coöperatieve detectivespel MicroMacro. Daarvoor zal een speciale beurseditie aanwezig zijn, met een extra groot scherm en een scenario dat niet in de verkoop verkrijgbaar is.