Weinig speluitgevers zijn zo duidelijk op spellenbeurzen aanwezig als White Goblin Games. Voor SPEELWARDEN hebben ze weer een hele collectie van hun aanbod meegenomen om aan spelend (Noord)Nederland voor te stellen:

Wie van groen houdt en zijn woning graag (her)inricht, kan helemaal los in Verdant, een aangenaam puzzelspel waarin je je kamers decoreert met mooie kamerplanten – en ze vervolgens groen probeert te houden.

Dierenliefhebbers kunnen zich vermaken in New York Zoo, waarin je als speler je eigen dierentuin opbouwt en vult met exotische dieren en attracties. De koddige houten diertjes maken het een extra plezier om te spelen. En met een auteur als Uwe Rosenberg (Patchwork) mag je weer lekker puzzelen om je dierentuin optimaal in te richten.

Als je wat meer energie kunt gebruiken, schuif je aan bij Powerline, waarin je een efficiënt netwerk van hoogspanningsleidingen bouwt om energiecentrales met elkaar te verbinden en steden te voorzien van hernieuwbare energie. Dobbelstenen bepalen waar je bouwen mag, maar jij bepaalt de volgorde waarin je de steden verbindt. Lange verbindingen leveren een aantrekkelijke bonus op – maar ook vervelende strafpunten als je ze niet af hebt. Ben jij de beste (en gelukkigste) planner?

Zoek je wat meer uitdaging en zet je graag je randen in een strategisch spel, dan is Burggraven van het Westelijk Koninkrijk de juiste keuze. Reis als burggraaf door het koninkrijk en werf zo veel mogelijk mensen en grondstoffen om de verschillende expertises uit te voeren en je doelen te behalen. Neem jij de macht van de koning over?

Wie liever een kaartje legt en van snelle spelletjes houdt, kan terecht bij Triggs en 7 Rounds. Triggs is een uitdagende race waarin je probeert om zo snel en efficiënt mogelijk alle getallen op je scoreblad aan te kruisen. Door de juiste kaarten uit te spelen, kun je de betreffende hokjes aankruisen. Maak je een rijtje vol, krijg je een bonus. De speler die als eerste alle getallen op zijn scoreblad aankruist, wint het spel! In 7 Rounds verzamel je in 7 rondes kaarten met een zo hoog mogelijke waarde. Probeer jouw hand te verbeteren door nieuwe kaarten te pakken van de trekstapel, kaarten te spelen – of misschien wel de beste kaarten van jouw tegenstander te stelen.

Nu we toch bij de kaarten zijn: White Goblin Games heeft het ‘Trading Card’ spel D-Spirits in Nederland uitgebracht. D-Spirits is een 2-personen spel waarbij je probeert om de beste D-Spirits te verzamelen en deze op een tactische manier in te zetten om je tegenstanders te verslaan. De eerste 50 deelnemers op SPEELWARDEN ontvangen een D-Spirits sample deck cadeau!