Asmodee/Unbox Now pakt flink uit op SPEELWARDEN en ontvangt alle bezoekers met open armen bij één van haar vele tafels.

Maak kennis met Stella, de jongste telg uit het Dixit-universum. In dit competitieve kaartspel moet je beelden interpreteren en verbinden met een bepaald woord. Slaag je erin om dezelfde kaarten als de andere spelers te kiezen, ontvang je winpunten (‘vonken’). Maar word niet te hebberig, want wie te hard voor de anderen uitloopt, krijgt een boete.

Of houd je meer van een spannende samenwerking zoals in een Escape Room? Schuif dan aan bij Unlock 10: Spel Avonturen. Deze bijzondere nieuwe editie van Unlock speelt zich af in in (hoe toepasselijk voor SPEELWARDEN) de wereld van 3 bekende bordspellen: Ticket to Ride, Mysterium en Pandemic.  Doorzoek de ruimtes, combineer voorwerpen en los alle puzzels op voordat de tijd op is. Bij het spel zit een gratis app die je tijd bijhoudt, elementen ontgrendelt en je helpt met extra hints. Gaat het je lukken binnen 60 minuten?

Wie het wat complexer wil, speelt mee met het overbekende Azul of onderzoekt de dieren- en plantenwereld in Meadow. In Meadow duik je in de geheimen van de natuur en probeer je zoveel mogelijk dieren, planten en landschappen te ontdekken – voordat een ander het doet. Blijf niet te lang stil staan bij de prachtige geschilderde aquarel illustraties, want er kan er maar één de ‘beste spotter’ worden.

Hoor je bij een buurtafel veel gelach en lawaai, dan spelen ze ongetwijfeld King of Tokyo of Poetry voor Neanderthalers. Als je wel eens zin hebt om een medespeler voor het hoofd te slaan, hoef je je in het vrolijke partyspel Poetry for Neanderthalers niet in te houden:  Je probeert woorden of zinnen aan je eigen team uit te leggen, maar je mag hiervoor alleen maar woorden gebruiken met één lettergreep! Wie zich niet aan deze regel houdt, krijgt een klap met de (gelukkig opblaasbare) knuppel…..