Ondanks een extra Spellenspektakel in België heeft 999 Games tijd en plaats gevonden om op SPEELWARDEN aanwezig te zijn. En daar zijn we blij mee!

999 Games richt zich op SPEELWARDEN vooral op de familiespellen. Zo is er het dobbelspel ZINGA (mèt bel), waarin je zo snel mogelijk 5 combinaties op een rij moet invullen. Of het kaartspel Blasting Billy, waarbij je probeert het beste deel van de buit binnen te halen – en te overleven, want bendeleider Billy houdt er niet van als je te inhalig bent.  Of Sneaky Bastard: een veilingspel rond het kopen van huizen, waarbij je naast een huis ook graag even de opbrengst van de veiling in eigen zak steekt.  

Wie kent nog het goede oude dobbelspel Regenwormen? De kippen van toen zijn met de tijd meegegaan en hebben nu sushi op het menu staan.  Scoor sushitegels met de juiste dobbelsteenworpen – of steel ze van je tegenstander. Dit populaire spel van de bekende spelauteur Reiner Knizia vindt met Geharrewar in de Sushibar weer eens zijn (verdiende) plek op de speltafel.

Alleen kaart- en dobbelspellen? Nee hoor. Wie niet van sushi houdt kan zich in het bordspel Fiësta Mexicana op het Mexicaanse eten werpen. Bied op de tegels met burrito’s en taco’s en probeer ook de juiste dipsauzen te scoren. Wie het slimst op de gerechten biedt, wint!
Van Mexico naar het zuiden is het niet heel ver meer naar de hoogvlakten van de Andes: het Lamaland. In Lamaland moet je tegelijkertijd puzzelen en goed plannen. Je legt akkers aan en verbouwt cacao, maïs en aardappelen. Met 4 gelijke producten kun je lama’s kopen. Lama’s geven punten, maar hoe meer je er bezit, des te moeilijker wordt het om je akkers verder uit te breiden.