Op de eerste SPEELWARDEN in 2019 waren ze al een echte blikvanger: de prachtige diorama’s met liefdevol beschilderde figuurtjes van de miniatuur-spelers. Wie ze bestudeert, merkt dat de figuurtjes uit alle tijdperken kunnen komen. Verleden, heden of toekomst, fantasy of science-fiction: de figuurtjes en de spelsystemen  zijn er in alle variaties. Wie zijn die mensen die zoveel tijd en moeite steken in deze spelvorm? Op SPEELWARDEN zijn dat vooral de leden LMG, de Leeuwarder Miniature Gamers. We stellen ze even voor:

Wie zijn jullie en wat wordt er bij jullie gespeeld?

Wij zijn een lokale club van Wargamers gevestigd in Leeuwarden. Met een passie voor alles wat met miniaturen te maken heeft. Doorgaans bouwen, schilderen en spelen wij heel veel van Warhammer/Games Workshop, zoals Warhammer 40.000, Age of Sigmar, Warcry, Killteam en Adeptus Titanicus. Maar daarnaast spelen we ook Infinity, Marvel Crisis Protocol, Victory at Sea, Miniature Boardgames – noem maar op!

Wat willen jullie laten zien op Speelwarden 2022?

We kijken er erg naar uit om weer op Speelwarden te staan. We werken heel veel samen met  Spellekijn/Vliegeruit en willen hun ‘etalage’ graag aanvullen met verschillende demo’s van Warhammer 40.000, Age of Sigmar en Warcry. Daarnaast is ook onze populaire verftafel  weer van de partij! Hier kun je je eigen miniatuur met professionele verf schilderen en mag je hem daarna houden!

We willen mensen enthousiast maken voor alle aspecten van miniature-wargaming. Het bouwen, het verven en zeker het spelen! En we hopen natuurlijk dat we vele bezoekers van Speelwarden later bij LMG terugzien!