Al vanaf de eerste editie van SPEELWARDEN zijn de sympathieke vertegenwoordigers van HOT Games aanwezig om de bezoekers hun nieuwste producten voor te stellen.

Eén van de toppers wordt ongetwijfeld De betoverde Torens van het bekende auteursduo Kramer-Kiesling. Hierin probeer je als eerste jouw tovenaars in de Raventoren te krijgen en onderweg je toverdrankflessen te vullen. En zoals de titel al doet vermoeden, staan de torens op het speelveld niet stil. Meeliften is prima, maar je loopt ook kans om tijdelijk opgesloten te worden – en probeer met al die bewegingen maar eens te onthouden in welke toren je tovenaar zit. Een vrolijk en vermakelijk familiespel dat garant staat voor plezier aan de speltafel.

In Lusitania reis je terug naar de tijd van de Romeinen. Jij bent een commandant die door Julius Ceasar is opgeroepen om het onwillige volk van Lusitania voor eens en altijd aan Rome te onderwerpen. Je reist door het Romeinse Rijk en rekruteert en bewapent de meest onverschrokken legionairs en barbaarse huurlingen. In dit kaartspel wordt jij als speler aangesteld om de beste legereenheid te rekruteren,  door het uitspelen van legionairs, huurlingen en ze te bewapenen.

Een bekende van vorig jaar is Renature, het spel waarin de spelers met behulp van verschillende dieren en planten de natuur van een vervuilde vallei in haar oorspronkelijke glorie willen herstellen. In het stroomgebied van de beken leg je domino’s met dieren en scoor je punten door de aangrenzende gebieden te beplanten. Dit jaar introduceert HOT Games de uitbreiding Renature Valley, waarbij een nieuw spelbord en de introductie van paddenstoelen voor nieuwe uitdagende elementen zorgen.

Ook een bekende is Raja’s van de Ganges, dat een verdiende heruitgave heeft gekregen. In dit spel ben je een Maharadja of Maharani van het Mogolrijk in het oude India, die zijn best doet om zijn gebied tot een prachtige en welvarende provincie te ontwikkelen.
Zonder de belangrijke invloed van karma te onderschatten, moet je een goede balans vinden tussen roem en rijkdom. Wie dat als beste lukt, zal de geschiedenis ingaan als een van de grootste leiders van het rijk. Een echte klassieker in het worker-placement genre!