Asmodee is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste spellenuitgever van Nederland – en dat zie je op SPEELWARDEN onmiddellijk terug! Met 10 demo tafels kunnen zij ongetwijfeld het grootste aanbod laten zien. Een greep uit de vele spellen die je op SPEELWARDEN krijgt uitgelegd en kunt spelen:

Na de eerste Azul in 2017 zijn er al 3 vervolgen op dit populaire spel verschenen. Azul Tuin van de Koningin is de laatste in deze serie en is wat uitdagender dan zijn voorgangers. Hier leg je tuinen aan met 6 verschillende planten die per ronde verschillend scoren. Je moet goed vooruit denken om aan het einde de meeste punten te scoren. En pas op: wat je over houdt, gaat van je score af!

Naast de Tuin van de Koningin kun je ook het ‘traditionele’ Azul spelen, maar dan in een mini-variant. Erg handig om mee te nemen voor de vakantie.

Wie met zijn tweeën op vakantie gaat, moet ook de 2-personen variant van Splendor eens proberen: Splendor Duel. Alle bekende elementen van het populaire Splendor zie je weer terug. Maar hier bieden sommige juwelenkaarten toegang tot bijzondere acties, wat een extra tactisch element in het spel brengt. Snel, spannend en zeker het proberen waard.

Get on Board is een ‘draw & write’ spel waarin de spelers concurrerende buslijnen zijn in London of New York. Je probeert je buslijn uit te breiden en zoveel mogelijk passagiers mee te nemen met zo min mogelijk tijdverlies. Ga je voor de studenten, de touristen, de bejaarden of de kantoorwerkers?  Elke groep levert weer andere bonussen op – en die verschillen per stad en per spel. Snel, uitdagend en afwisselend.

Het tot voor kort uitverkochte HEAT-Pedal to the Metal is nu gelukkig in een Nederlandse versie verschenen. Elke speler leidt een racewagen met 2 tot 5 concurrenten door een formule 1 circuit. Door slim je snelheidskaarten uit te spelen, op tijd te schakelen en listig te manoeuvreren probeer je de andere wagens in te halen of ze voor re blijven. Heat-management is uiterst belangrijk, want wie oververhit raakt, verliest aan snelheid en daarmee de kans op de overwinning. Spannend tot de laatste minuut!

Het gaat te ver om alle spellen hier voor te stellen, maar bij de Asmodee tafels is voor elke speler wat te vinden. Star War liefhebbers kunnen terecht bij Star Wars The Deckbuilding Game en coöperatieve spelers mogen de spelavonturen van Unlock! uitproberen. En heb je even zin in een snel spel dat helemaal leeft van de anticipatie, schuif je voor 20 minuten aan bij The Number.