Na 2022 is het nu de 2e keer dat het Belgische Geronimo Games zijn spellen op SPEELWARDEN presenteert. Vorig jaar ging de aandacht nog uit naar de Nederlandse première van Richard Garfields The Hunger (waarvan binnenkort de herdruk verschijnt). Dit jaar stellen zij Settlement, Riverside en Doodle Dash voor.

In Settlement ga je een onbekend land ontdekken dat je vervolgens wilt ontginnen en civiliseren. Met je werkers exploreer je nieuwe gebieden, ontgin je grondstoffen, bestrijd je monsters die je nieuwe grondgebied teisteren,  bouw je burchten om je te beschermen em sticht je een nederzetting die je van de nodige producten voorziet. Daarnaast probeer je helden aan te werven die je kleine voordelen en vooral overwinningspunten opleveren. Settlement is een leuk en vlot spelend ‘worker placement’ spel, dat er prachtig uitziet op tafel dankzij het artwork en de grote houten monster-meeples.

Riverside is een spel in de categorie ’Roll & Write’ waarbij elke speler op zijn eigen blad de hoogste score probeert te halen. Je bent een gids in een kleine rederij die winterse riviercruises aanbiedt met ijsvissen, ijsberensafari, enz. Terwijl je op de rivier vaart, probeer je zoveel mogelijk toeristen aan boord van je schepen te lokken en daarmee winpunten te scoren. De rivier en de aanlegplaatsen zijn in elk spel anders, zodat je elke keer weer nieuwe combinaties moet maken voor de beste eindscore.

Doodle Dash is een heerlijk party spel dat een beroep doet op zowel je teken- als je improvisatietalent. Eén speler is de ‘rader’; de anderen moeten een gegeven woord zo snel mogelijk met een schets weergeven. Wie het eerste klaar is, krijgt de eerste kans om geraden te worden, maar is je schets duidelijk genoeg? Neem je het risico door snel te schetsen? Of durf je toch wat meer details toe te voegen? Spanning en lol verzekerd!