De Goblins komen!

Onze nationale witte goblins gaan helemaal los op Speelwarden: van alle uitgevers nemen zij  de meeste spellen mee en tonen daarmee hun brede aanbod. Naast goede oude ‘fungames’  zoals Moddervarkens. Qwixx en Sushi-Go  liggen de heruitgaves van de populaire spellen Zooloretto en Cacao op de tafels.

Spelers met een goed ruimtelijk inzicht die van Tetris houden, kunnen hun tanden uitbijten aan FITS, waarin je steeds andere vormen moet inpassen op wisselende scorebordjes.

Wie van interactie en deductie houdt, schuift aan bij de Bang!-tafel: in dit kaartspel ben je enthousiast op elkaar aan het schieten zonder dat je weet wie je vrienden en wie je vijanden zijn. Het leven van een sheriff gaat in dit geval niet over rozen maar blauwe bonen.

Knister en Knaster laten de dobbelstenen rollen en dagen je uit om de geworpen getallen zo winstgevend  mogelijk op je scoreblaadje te noteren. Dobbelstenen kunnen geluk brengen, maar alleen als je ze goed gebruikt!

Ook Railroad Ink maakt gebruik van dobbelstenen, maar deze keer staan er geen getallen op, maar stukken snelweg en rails. Je moet elke keer de geworpen rail- en wegdelen op je eigen bordje intekenen en zoveel mogelijk routes met elkaar verbinden om winstpunten te scoren.

In Rovers van de Noordzee, dat nu eindelijk zijn welverdiende Nederlandse uitgave heeft, ben je als een stam roofzuchtige Vikingen  op zoek naar roem en buit. Met een interessante vorm van ‘worker-placement’ stel je de bemanning van je boot samen en verzamel je voorraden + uitrusting om een nieuwe rooftocht uit te rusten. Je concurrentie slaapt natuurlijk niet en elke nederzetting kan maar 1 x geplunderd worden. Ben jij de anderen te vlug af en word je de beruchtste rover van de Noordzee?