HOT Games pakt uit

HOT Games pakt flink uit op Speelwarden en wil de volgende spellen demonstreren:

Virus! – het meest besmettelijke kaartspel. Alarm in het ziekenhuis! In het laboratorium hebben ze -iets te laat- gemerkt dat de viruscontainers niet zo leeg waren als ze dachten. Het is jouw missie om hier weer goed uit te komen en een gezond lichaam zonder virussen te krijgen. Hiervoor heb je vier verschillende gezonde organen nodig. Je hebt drie handkaarten en speelt elke beurt één kaart, waarmee je je eigen gezonde lichaam wilt vormen of beschermen, of een orgaan van een medespeler besmetten.

Flamme Rouge is een snel, tactisch wielrennersspel waarbij je met een team van 2 van start gaat: een Renner en een Sprinter. Doel is om met één van je rijders als eerste over de finish te komen. Beweeg je renners efficiënt over het parcours, gebruik ‘Slipstream’ om uitputting te voorkomen en positioneer je spelers slim om ze klaar te maken voor de eindsprint!

Skylands in een ‘tegel-leg spel’ waarbij je als speler je eigen koninkrijk in de wolken opbouwt op basis van hout, steen en vooral kristallijn. In je beurt selecteert je één van de vier acties: Verkennen, Oogsten, Bouwen of Energie verzamelen. Al jouw medespelers mogen dezelfde actie uitvoeren, maar als actieve speler krijgt je een extra bonus. Met je acties selecteer je een bepaalde tegel en plaatst die op je eigen Skyland-tableau. Het spel gaat door totdat een speler zijn tableau vult of alle tegels zijn geplaatst. Je krijgt punten voor speciale gebouwen, materialen en afgemaakte gebieden.

In Copenhagen draait alles om de havenwijk “Nyhavn”, beroemd om zijn panden met kleurrijke gevels langs de waterkant. Je beschikt over een bouwtableau van 9 rijen en 5 kolommen. Als je aan de beurt bent, neem je 1-2 kaarten uit het open op tafel liggende aanbod, of je levert kaarten in om één geveltegel te kiezen en te bouwen. Je bouwt uiteraard vanaf de grond naar boven en moet binnen het raster blijven. Telkens wanneer je een verdieping (rij) of een onderdeel van jouw huis (kolom) voltooit, krijg je punten. Bepaalde bouwacties leveren een interessante bonus: een extra geveltegeltje of een fiche met een speciale vaardigheid die je een leuk voordeel geeft. Het spel eindigt als een speler twaalf punten of meer bezit of wanneer de “Einde spel”-kaart wordt omgedraaid.