Speelwarden, de gezelligste beurs in het Noorden?

“Speelwarden, de gezelligste beurs in het Noorden?”, vroeg een vriend en bekende spellencollumnist. “Maar dat is toch Noorderspel? – “Helemaal waar!” was mijn reactie. “maar Noorderspel is er helaas maar om de 2 jaar, op de even jaren…. En dat gat willen we zo graag opvullen met een beurs in ‘die andere’ noordelijke hoofdstad!”

Gelukkig waren wij als UCP Leeuwarden niet de enigen die dit een goed idee vonden. De landelijke spelvereniging DUCOSIM was mede-initiatiefnemer en Spellenspeciaalzaak Spellenkijn vond het ook een prima plan. En zo is Speelwarden een realiteit geworden: een spellenbeurs waar iedereen die van spellen houdt in een prettige omgeving samen kan spelen. Bordspellen, kaartspellen of miniatuurspellen; alle kleuren en smaken van de spellenwereld zijn aanwezig en nodigen uit om mee te doen. Diverse speluitgevers zoals 999Games en White Goblin Games zijn aanwezig en demonstreren hun nieuwste spellen. En er zijn nog vele tafels vol met oude en minder oude toppers, inclusief enthousiaste uitleggers van spelverenigingen uit heel Nederland. Er zijn zelfs spellen te spelen die nog niet zijn uitgekomen, want het zeer actieve Spellenmaak Gilde is op de beurs aanwezig en demonstreert enkele letterlijk unieke spellen die nog geen weg naar een uitgever hebben gevonden…

Geen spellenbeurs zonder toernooi. Magic the Gathering spelers kunnen aanschuiven bij het toernooi rond de nieuwe Core2020 set en liefhebbers van het nieuwe KeyForge kunnen ook hun krachten in een eigen toernooi meten.

Wie de smaak te pakken heeft en een goed bevallen spel meteen wil aanschaffen, hoeft niet ver te lopen: meerdere verkopers bieden hun waren aan. En de koopjesjagers kunnen hun slag slaan bij de 2e hands spellen en de Bring & Buy stand.

Kortom: Wees welkom op Speelwarden 2019 en speel met ons mee!